Hírek

2022

bullet Az ígérettől az eredményig 2022. október 18. 17 óra - beszélgetés Gyimesi Máté részvételével

Mindenkinek ajánljuk az alábbi, izgalmasnak ígérkező rendezvényt, amelyen a Biológiai Intézet korábban „ELTE Ígéretes Kutatója” díjat kapott munkatársaival – köztük Gyimesi Máté kollégánkkal – kerül sor beszélgetésre a munkájukkal, karrierjükkel kapcsolatos kérdésekről.

További részletek itt: https://www.elte.hu/content/sostressz-izomrelaxansok-es-kiszaradasturo-novenyek.e.15229

bullet Kardos József és Molnár Tamás kapta idén az ELTE Innovatív Kutatója Díját

Szívből gratulálunk Kardos Józsefnek és Molnár Tamásnak, akik az ELTE Innovatív Kutatója Díjában részesültek. Az elismerést a korábban ELTE Proof of Concept támogatást is kapott projektjükhöz kapcsolódóan, az Alzheimer-kór kialakulásában szerepet játszó béta-amiloid peptidek előállításának egyedi módszerfejlesztése, illetve az előállított anyagok sikeres értékesítése okán kapták.

A díjról és a díjazottak kutatási eredményeiről bővebben itt olvashat: link.

 

bullet Nyitray László Tankó Béla életműdíja

Nagy örömmel jelentem, hogy Nyitray tanár úr a Magyar Biokémiai Egyesület legrangosabb elismerésében, a Tankó Béla életműdíjban részesült! A díjat Nyitray tanár úr kiemelkedő szakmai életútjának, illetve a magyar biokémikus közösség tevékeny szolgálatának elismeréseként adták.
Szívből gratulálunk a díjazottnak, és további jó egészséget, szakmai sikereket és a közösségi munkához erőt kívánunk!

bullet Pál Gábor előadása a Karikó Katalin-szimpóziumon

A Karikó Katalin ELTE díszdoktorrá avatásához kapcsolódó múlt pénteki szimpóziumon a Biológiai Intézet kutatói között tanszékünkről Pál Gábor tartott meghívott előadást a szívinfarktus, stroke illetve COVID-dal kapcsolatos trombózis kezelésére lehetőségeket nyitó MASP-2 gátlószereikről, illetve a SARS-CoV-2 és egyes influenzatörzsek okozta fertőzés kivédésére fejlesztett TMPRSS2-gátló hatóanyagaikról. Gratulálunk a rendkívül ígéretes eredményekhez és további sikereket kívánunk a csapatnak! Gábor izgalmas előadása az alábbi linken tekinthető meg:

https://youtu.be/ppkGK4PbKyA